BIOGRAFI

Ida Högberg hyllades nyligen för rollen som Annika i Lasse Åbergs publiksuccé "The Stig Helmer Story". Expressen gav Ida 4 getingar och konstaterade att hon är "en kul ny bekantskap som spelar Annika exakt så snövit och Frälsis-käck som hon ska vara". Aftonbladet skrev att Ida gör ett "älskvärt kvinnoporträtt".

Ida fick också fina recensioner för sin insats som Éponine i Ronny Danielssons iscensättning av Schönberg/Boublils musikal "Les Misérables" på Malmö Opera. Sydsvenska Dagbladet ansåg att Ida tillhör "ett komplett yngre garde av hög klass" och Svenska Dagbladet att "det är i de avskalade partierna då det vokala spelar huvudrollen som föreställningen får liv". Som i "Èponines sorgesamma klagan över den obesvarade kärleken till Marius".

Helsingborgs Dagblad konstaterade att Ida gör Éponine "till en trotsigt sorgsen punkprinsessa. Röst och aktion integreras fint där hon stryker omkring i föreställningens kaxigaste kostym..."

Ida är utbildad vid Balettakademin i Göteborg. Hon medverkade i musikalen "West Side Story" på Göteborgs Stadsteater och fick sedan ett genombrott genom sina olika insatser i Björn och Bennys succémusikal "Mamma Mia!" på Cirkus i Stockholm.

Sedan dess har vi sett Ida i bl a "High School Musical" och "Pelle Svanslös" i regi av Eva Rydberg, "Spring Awakening" på Malmö Opera, "Bamse och världsmästaren i elakhet" i regi av Linus Wahlgren samt i Malmö Operas Nyårskonsert 2010.

2007 kom Ida i kontakt med Glada Hudik-teatern och fick där möjlighet att arbeta som koreograf. Numera är hon en del av produktionsteamet och har koreograferat succéföreställningen "Elvis" samt även varit ansvarig för koreografin till filmen "Hur många lingon finns det i världen".

2006 belönades Ida med Tage Danielssons Animalen-stipendium.

     

FOTO: Knut Koivisto

PROD: blomill